Регистрация

Паеля по испански

Паеля по испански
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 5981

Испанско ястие с морски дарове, ориз и нахут.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. зехтин
  • 1 средна глава лук, нарязана на кубчета
  • 1 скилидка чесън, счукан
  • 1 ч.ч. ориз
  • 1 ч.ч. нарязана на кубчета червена чушка
  • ¾ ч.ч. нарязани на кубчета тиквички
  • 2½ ч.ч. пилешки бульон с ниско съдържание на сол
  • ¾ ч.ч. замразен грах, размразен
  • 1 консерва (400 г) домати, без сол
  • 1 консерва (425 г) нахут, изплакнат и отцеден
  • 450 г скариди, обелени
  • ⅛ ч.л. сол
  • ⅛ ч.л. пипер
  • ⅛ ч.л. шафран

Начин на приготвяне:

1. Сгорещете зехтин в подходящ и за фурна тиган. Прибавете чесъна и лука. Запържете като разбърквате за 3 мин. на умерен огън.

2. Прибавете ориза, червения пипер, тиквичките и ½ ч.ч. пилешкия бульон. Бъркайте още 5 мин.

3. Прибавете останалите необходими продукти, без скаридите. Разбъркайте и сложете във фурната.

4. Печете на 180°С за 20 мин. Прибавете скаридите и печете до порозовяването им или около 5 мин.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта