Регистрация

Охлюви с ябълки и канела

Охлюви с ябълки и канела
Трудно   |   Порции 4   |   Видяна: 3428

Ябълков десерт, който ще докаже сладкарското ви майсторство.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 ч. ч. брашно
  • ¼ ч. ч. захар
  • 1/8 ч. л. сол
  • 25 г масло
  • ¾ ч. ч. топла вода
  • 1 яйце
  • 1 пакет (11 гр.) инстантна мая

За пълнежа:

  • 4 ябълки, изчистени, обелени и нарязани на кубчета
  • 1 ч. ч. кафява захар
  • ½ ч. л. канела
  • 1/8 ч. л. индийско орехче

За глазурата:

  • 1 ч. ч. пудра захар
  • 1 с. л. вода

Начин на приготвяне:

1. За тестото: смесете всики съставки и омесете добре. Тестото не трябва да бъде лепкаво. Оставете да бухне докато удвои обема си.

2. Поставете нарязаните ябълки в тенджера с останалите продукти и сварете докато ябълките омекнат. След това разбъркайте 1 с. л. нишесте с 1/8 чаша вода и сипете към ябълките, за да се сгъсти пълнежа.

3. Поставете тестото върху набрашнена повърхност и размесете с ръце. След това разточете на лист с дебелина 1 см.

4. Разпределете ябълковия пълнеж върху тестото (по желание можете да добавите и малко стафиди). Завийте тестото на стегнато руло.

5. Нарежете рулото на резени от по 2 см. Поставете с разреза надолу върху намазана с мазнина и поръсена с малко брашно тавичка.

6. Наредете охлювите на разстояние един от друг. Оставете в тавичката за около час да бухнат (така ще се доближат един до друг).

7. Наръсете с кафява захар ако няма да слагате глазура после.

8. Изпечете във фурна, загрята на 250 С, за около 10-15 минути до златисто.

9. Намажете с масло. Наръсете с глазурата. Оставете настрана, за да се стегне глазурата. Преди сервиране можете да затоплите охлювите в микровълновата за 30 секунди.

Глазурата се прави като се смесят захарта с водата, така че да се получи гъст крем.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1.40 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта