Ордьовър Горски кълвач с пилешко и зеленчуци
Предястие с пилешко, кисели краставички, картофи, майонеза и кашкавал.
Необходими продукти:
- 3-4 варени картофа
- 200 грама пилешко (роле, шунка, пушено филе)
- 4 кисели краставички
- 3 сварени яйца
- 1 ябълка (по желание)
- 150-200 грама кашкавал
- 200 грама майонеза
За украсата:
- 4 черни маслини без костилки
- 1/2 прясна краставица
- 1 лимон
- 1 зърно от нар, червена боровинка, годжи бери или друг червен плод
- по половин червена и жълта чушка
- няколко стръка пресен лук
- половин варен морков
- резени червено зеле
Начин на приготвяне:
1. На дъното на салатиера рендосайте картофите. Осолете ги и намажете с майонеза.
2. Отгоре изсипете нарязаното на ситни кубчета пилешко месо. Покрийте с още един пласт майонеза.
3. Следват киселите краставички - наситнете ги на кубчета. Сложете още майонеза. След това рендосайте кашкавала, после яйцата и отново сложете майонеза за заглаждане на пласта.
4. Рендосайте ябълката и я полейте с малко лимонов сок, за да не потъмнява.
5. Най-отгоре намажете ордьовъра обилно с майонеза.
6. Преминаваме към украсата. От червената чушка оформете главата на кълвача. Клюнът е от моркова, а червеното зрънце е окото.
7. Крачетата, крилцето и очертанието на тялото на птичето направете от черните маслини. Жълтата чушка използвайте при изрязването на светлосянката на крилото. Нарежете средата на лимона на тънки кръгчета, от които ще можете да направите коремчето.
8. От пресен лук оформете декора - дърво, храст или гнездо, където се намира птицата. Със ситно нарязаното червено зеле пък можете да рамкирате ордьовъра. Но все пак всичко е въпрос на въображение. По желание си направете коренно различна украса от предложената. Импровизирайте!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ