Омлет с бекон, кашкавал и подправки
Засищащ омлет с маслена основа от кашкавал и колбас.
Необходими продукти:
- 200 г шунка или бекон
- 200 г кашкавал
- 4 яйца
- 4 с.л. мляко
- щипка сода по желание
- сол, червен, черен и лют пипер на вкус
- чубрица или сминдух на вкус
- 30 г масло
Начин на приготвяне:
1. Нарежете на ленти колбаса.
2. Разбийте яйцата, добавете млякото, подправките и сода по желание.
3. Нарежете на кубчета кашкавала.
4. Сгорещете маслото в тиган с огнеупорна дръжка.
5. Подредете месото в маслото, отгоре изсипете кубчетата кашкавал и залейте с яйчената смес.
6. Гответе до готовност (около 3-4 минути) и по желание обърнете да се запече и от другата страна или запечете още малко на фурна. Ако обичате рохки яйца, можете да сервирате директно.
По желание поръсете с наситнен пресен магданоз или пресен лук.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ