Регистрация

Обикновен шоколадов кейк

Обикновен шоколадов кейк
Средно   |   Порции 10   |   Видяна: 2186

Кекс за гости както баба го прави.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 яйца
  • 250 г захар
  • 250 г шоколад
  • 250 г масло
  • 250 г брашно

Начин на приготвяне:

1. Сложете захарта и 4-те яйца в купа и разбийте на пяна.

2. Разтопете шоколада и маслото на водна баня.

3. Налейте разтопените шоколад и масло в купата с яйцата и захарта. Добавете брашното и разбъркайте до хомогенност.

4. Намаслете и поръсете с брашно дъното и стените на тавичка за печене и изсипете течното тесто в нея.

5. Сложете във фурната на 200°C за 20 - 25 мин.

6. Кейкът е течен отвътре, затова не го нарязвайте веднага след изваждане от фурната, а го сложете в хладилника.

7. Когато се охлади и стегне, нарежете и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта