Регистрация

Няколко вида глазура за торти

Няколко вида глазура за торти
Средно   |   Порции 1   |   Видяна: 2921

Изберете топинг за торта с бял или черен шоколад, лимон и ванилия.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За белтъчен топинг:

  • 300 грама пудра захар
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 2 яйца

За тъмна шоколадова глазура:

  • 200 грама тъмен шоколад
  • 150 грама пудра захар
  • 2 с.л. мляко

За плодова покривка на торти и сладкиши:

  • 500 грама мармалад от плодове по избор
  • 3 с.л. вода

За лимоновия крем:

  • 200 грама пудра захар
  • 2 с.л. лимонов сок
  • жълта боя за храна
  • 1 пакетче ванилия

За глазура с ядки и бял шоколад:

  • 100 грама пудра захар
  • 100 грама бял шоколад
  • 50 грама орехи
  • 1 ч.л. мляко
  • 1-2 пакетчета ванилия

Начин на приготвяне:

1. Блатовете за тортата трябва да са готови, сиропирани и слепени. Глазурата е подходяща и за кексове, като тя е просто елегантната финална щриха на десерта. Кой вариант от предложените ще изберете, зависи от търсения ефект, а защо не опитате всички при няколко поредни правения на торта с една и съща основа. За начало пресейте пудрата захар за белтъчния крем и добавете при нея белтъците на двете яйца и лимоновия сок. Разбийте с миксер до получаването на гъста пяна и намажете с нея сладкиша.

2. Шоколадовия пласт пригответе като разтопите шоколада на водна баня и добавите в него млякото и пудрата захар. Залейте докато е още топло.

3. Мармалада разбийте с водата и оставете на водна баня докато част от течността изври. След това минете през тензух или цедило. Намажете десерта.

4. Пак на водна баня пригответе лимоновия крем като изсипете лимоновия сок в пудрата захар и разбърквате докато сместа се сгорещява. След това добавете ванилията и боята за храна и нанесете пласта глазура докато е топъл. Можете да използвате на няколко слоя.

5. Белия шоколад разтопете на водна баня, прибавете в него пудрата захар, млякото, ванилията и накълцаните на ситно или стрити на прах орехи. Залейте за финал.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта