Ньоки с бакла
Ньоки с бакла, босилек и пармезан.
Необходими продукти:
- 1/2 кг картофи
- 1 яйце
- 160 грама брашно
- Щипка сол
За соса:
- 300 грама бакла
- Зелено песто
- Босилекови листа
- настърган пармезан
Начин на приготвяне:
1. Измийте картофите, без да ги белите, варете половин час докато омекнат.
2. Обелете картофите докато са още топли, намачкайте ги, добавете едно разбито яйце, сол и 100 грама брашно. Разбъркайте и замесете тестото за ньоките. Ако е прекалено лепкаво, сложете и другото брашно.
3. Наръсете работната повърхност с брашно, оформете от тестото дълги ивици и нарежете на парченца от около 1.5 см. Оформете ги с помощта на вилица.
4. Варете във вряща вода с щипка сол. Трябва им около 1 минута или просто докато не изплуват на повърхността.
5. Междувременно запарете баклата за около 20 минути и я обелете.
6. Смесете ньоките с пестото и баклата, поръсете с босилека и пармезана
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ