Наденица на тиган с грах и моркови
Пържен грах с моркови, картофи, месо и лук.
Необходими продукти:
- 250 грама суров грах
- 1 глава лук
- 1 морков
- 2 картофа
- 1 наденица (може и пушена или пикантна)
- сол на вкус
- мазнина за готвене
Начин на приготвяне:
1. Накиснете грахта за няколко часа във вода. Кипнете вода в тенджера и сложете грахта да се вари до полуготовност. Ще отнеме между 40 и 60 минути.
2. Нарежете лука на ситно, а моркова рендосайте.
3. Запържете лука в малко мазнина до златисто, добавете моркова. След няколко минути прехвърлете в тигана грахта, като предварително сте отцедили от водата и добавете наденичката, нарязана на хапки.
4. Нарежете картофите на ситни кубчета и ги добавете към манджата.
5. Осолете и гответе до предпочитаната готовност.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ