Регистрация

Мъфини с ябълка и канела

Мъфини с ябълка и канела
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 3614

Плодови ароматни мъфини.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

Съставки А:

  • 370 г брашно
  • 1 чаена лъжичка сода за хляб
  • 1/2 чаена лъжичка сода бикарбонат
  • 1/4 чаена лъжичка канела
  • 1 щипка индийско орехче

 Съставки Б:

  • 30 г меко масло
  • 125 г захар
  • 2 яйца
  • 250 мл разбито кисело мляко

 Съставки В:

  • 100 г сирене чедaр, на малки парчета
  • 75 г нарязани орехови ядки
  • 1 ябълка – обелена, с отстранени семки и нарязана на малки парченца

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната до 190 °С. Намажете с масло тавата за печене.

2. Измерете съставките А.

3. Разбийте маслото със захарта до получаване на кремобразна смес (с миксер).

4. Добавете яйцата и продължете да бъркате.

5. Когато сместа стане кремообразна, добавете разбитото кисело мляко и отново разбъркайте.

6. Смесете и разбъркайте съставките A и Б с дървена лъжица (Не се престаравайте).

7. Добавете парченцата (съставките В) и ги обвийте добре в полученото тесто.

8. Разпределете тестото равномерно в тавата или формата за печене.

9. Оставете да се пече около 18-23 минути. (Продупчете с нож някой от мъфините, за да проверите дали са готови... ако не остане полепнало тесто по ножа, това е знак, че са се опекли.

 

Източник: opensourcefood

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
3
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта