Мусаката на Дани
Домашна мусака с моркови без заливка.
Преди да се съберем с моята съпруга мразех мусаката и начина й на приготвяне по столовете. Жена ми прави свой вид мусака, който не само мога да ям, но стана едно от любимите ми ястия.
Необходими продукти:
- 1 кг. картофи
- 500 гр. кайма
- 1 гл. кромид лук
- 1-2 моркова
- 1/2 кафена чаша олио
- 1/2 буркан консервирани домати (или 2-3 пресни домата, нарязани на ситно)
- черен пипер
- 1 с.л. червен пипер
- девисил
- джоджен
- връзка пресен магданоз
- сол (може и други подправки по наш вкус)
Начин на приготвяне:
Запържвате в мазнината нарязания на ситно лук и морковите. Когато се запържат добавяте каймата, като продължавате да пържите при обилно разбъркване - така че каймата да се разпадне на малки парченца - това е много важно. Когато е готова, добавяте подправките и доматите и запържвате още малко. Накрая прибавяте ситно нарязаните картофи, разбърквате сместа, заливате с вода докато се покрият картофите и печете на умерена до силна фурна. Според мен много голямо значение за вкуса на тази мусака имат морковите и доматите. Мусаката може да се направи и с заливка, но в нашето семейство я харесваме без заливка и така я правя.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ