Регистрация

Мусаката на баба

Мусаката на баба
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 8415

Българска картофена мусака със заливка като по дебелите книги.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г картофи
  • 200 г свинско месо – смляно (или готова кайма)
  • 100 г телешко месо – смляно (или готова кайма)
  • 2 домата
  • 200 мл. доматен сос
  • 4 скилидки чесън
  • 2 средни глави лук
  • 2 яйца
  • 300 мл кисело мляко
  • 1 ½ ч. ч. пилешки бульон (или друг бульон по избор)
  • 60 мл олио или зехтин
  • червен пипер
  • риган
  • мащерка
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица

Начин на приготвяне:

1. Нарежете картофите на кубчета, по възможност по-ситни.

2. Нарежете на ситно лука и чесъна и ги запържете за 5 мин. в тиган на среден огън.

3. Прибавете в тигана каймата и пържете още 5 мин.

4. Към запръжката рендосайте доматите, изсипете доматения сос и подправките (без червения пипер и бульона) и пържете още 5 мин.

5. В дълбока тава смесете картофените кубчета със запръжката, добавете мазнината и бульона и печете в предварително загрята фурна на 200 С за 35 мин.

6. Разбийте яйцата, смесете ги с киселото мляко и червения пипер и залейте ястието.

7. Печете още 5-7 мин. докато заливката покафенее.

 

Снимка: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1077
4 мн. добре
18
3 става
24
2 едвам
6
1 трагедия
2
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта