Модерна пролетна салата с ядки и сирене
Карамелизирани орехи и бяло сирене в салата от спанак и пресни листа.
Бон Апети
Излъчен на 18.04.2017
Правим си вкусна пролетна салата с витамини и минерали, като не забравяме да включим апетитни глезорийки, които да ни накарат да се почувстваме специално.
В началото получаваме бърз урок от Стоян Сейменски как се карамелизират ядки, за да се получи онази вкусна хрупкавост. За целта се разбива белтък, ядките се овалват в него, изсипват се в тава, без да се допират една до друга и се поръсват с кафява захар и по желание с щипка канела. След това се пекат на 120 градуса за около половин час или до пълно изсъхване. Добре е да ги размешате поне един път по време на печенето, за да се карамелизират равномерно.
После в купа си смесваме наситнени пресен лук и магданоз, нарязана на кубчета краставица, накъсано радичио и листенца бейби спанак. Тази полезна идилия овкусяваме с дресинг, приготвен от сок от нар, студено пресован зехтин и сол. Овкусяваме листенцата и ги поднасяме с хрупкавите сладникави ядки и по желание с бяло или синьо сирене.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ