Регистрация

Млечни гофрети с плодове

Млечни гофрети с плодове
Средно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 4359

Гофрети със сметана и кленов сироп.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За течното тесто:

  • 1/2 ч.ч. масло, разтопено
  • 1 3/4 ч.ч. суроватка
  • 3 яйца, белтъците отделно от жълтъците
  • 1 ч.л. екстракт от ванилия
  • 280 г брашно (1 3/4 ч.ч.)
  • 90 г захар (1/3 ч.ч.)
  • 1 1/2 ч.л. бакпулвер
  • 1 ч.л. сода за хляб
  • 1/2 ч.л. сол

За топинга:

  • 1/2 ч.ч. пълномаслена сметана
  • 1 с.л. захар
  • плодове
  • кленов сироп

Начин на приготвяне:

1. Разбийте жълтъците, прибавете ванилията, суроватката и маслото, като не спирате да биете.

2. Пресейте брашното, захарта, бакпулвера и содата за хляб. Смесете добре.

3. Прибавете течните продукти към сухите и разбъркайте хубаво, за да се обединят.

4. Разбийте белтъците на сняг.

5. Прибавете 1 ч.ч. от белтъците към течното тесто.

6. Напълнете гофретника. Това количество трябва да е достатъчно за около 10-12 гофрети.

7. Прибавете захар в пълномаслената сметана и разбийте до желаната гъстота.

8. При поднасяне сложете върху гофретата пресни плодове, поръсете с кленов сироп и украсете с разбита сметана.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта