Млечни гофрети с плодове
Гофрети със сметана и кленов сироп.
Необходими продукти:
За течното тесто:
- 1/2 ч.ч. масло, разтопено
- 1 3/4 ч.ч. суроватка
- 3 яйца, белтъците отделно от жълтъците
- 1 ч.л. екстракт от ванилия
- 280 г брашно (1 3/4 ч.ч.)
- 90 г захар (1/3 ч.ч.)
- 1 1/2 ч.л. бакпулвер
- 1 ч.л. сода за хляб
- 1/2 ч.л. сол
За топинга:
- 1/2 ч.ч. пълномаслена сметана
- 1 с.л. захар
- плодове
- кленов сироп
Начин на приготвяне:
1. Разбийте жълтъците, прибавете ванилията, суроватката и маслото, като не спирате да биете.
2. Пресейте брашното, захарта, бакпулвера и содата за хляб. Смесете добре.
3. Прибавете течните продукти към сухите и разбъркайте хубаво, за да се обединят.
4. Разбийте белтъците на сняг.
5. Прибавете 1 ч.ч. от белтъците към течното тесто.
6. Напълнете гофретника. Това количество трябва да е достатъчно за около 10-12 гофрети.
7. Прибавете захар в пълномаслената сметана и разбийте до желаната гъстота.
8. При поднасяне сложете върху гофретата пресни плодове, поръсете с кленов сироп и украсете с разбита сметана.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ