Млечна каша от тиква с канела
Лесно | Порции 2-4
| Видяна: 1719
Варена тиква с мляко и канела.
Необходими продукти:
- 600 г парче тиква
- 350 мл мляко
- 1 ч.л. канела на прах
- 80 г масло
- 3-4 с.л. захар (по-вкусно става с кафява)
- щипка сол
Начин на приготвяне:
1. Тиквата почистете от кората и нарежете на малки парченца.
2. В тенджера изсипете млякото и го кипнете. Добавете тиквата, захарта и канелата. Гответе на слаб до умерен огън докато тиквата започне да се разпада на влакна.
3. Махнете от огъня и подправете със студено масло и щипка сол. Разбърквайте или намачкайте с преса за картофи докато стане същинско пюре.
4. Разсипете по купички и сервирайте докато е топло.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 45 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ