Млечен десерт с ягоди
Кондензирано мляко с цедено мляко, рикота, ягоди и ореховки.
Бон Апети
Излъчен на 15.05.2018
Вкусен млечен крем с парченца ягоди и аромат на портокал и ликьор представят Лора и Стоян, за да покажат, че хубави десерти могат да се направят бързо и да се сервират в чаша. Консистенцията на крема, направен от цедено кисело мляко, сирене рикота и кондензирано мляко радва небцето с гладкост, сладост и приятна свежест.
Приготвянето започва с ягодите. Те се измиват добре, почистват се от листата и се режат на четвъртинки. Изсипват се в купа, поръсват се със захар и се заливат с бадемов ликьор Амарето. Оставят се настрани за 30-тина минути да се мариноват. През това време можем да си приготвим и останалата част от сладкиша.
В купа се смесват цеденото кисло мляко, рикотата и кондензираното мляко, което задължително трябва да е подсладено. Разбърква се добре, обогатява се с портокалови корички и ванилова захар. Следва да се разпредели в десертни чаши, а отгоре се полива с ягодите и отцедилия се от тях сироп и по желание се натрошават купени или домашно приготвени ореховки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ