Регистрация

Мини пилешки кюфтета на шиш

Мини пилешки кюфтета на шиш
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1467

Кюфтета от пилешка кайма с пресен лук и джинджифил.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г смляно пилешко месо
  • 3 стръка пресен лук
  • 2/3 ч.л. рендосан пресен джинджифил
  • 1 с.л. растителна мазнина (сусамово олио)
  • 2,5 с.л. соев сос
  • 2-3 с.л. растителна мазнина за готвене
  • 3 с.л. терияки сос (или смесени 2 с.л. мед с 1 с.л. соев сос и 1 ч.л. оцет)
  • бяло сусамено семе

Начин на приготвяне:

1. Изсипете каймата в купа, добавете наситнения пресен лук, джинджифила, соевия сос и растителната мазнина. Замесете.

2. Вземете клечки или шишове, които предварително можете да накиснете във вода, за да не загарят. С мокри ръце оформяйте мини кюфтенца от сместа и нанизвайте на шишчетата. Нека не са прекалено дълги, за да могат да се поберат в тиган.

3. Сгорещете малко мазнина на дъното на тиган. Печете шишчетата от всички страни за по 1:30-2 минути. Когато обърнете, намазвайте с терияки соса. Използвайте четка за храна.

4. Готовите шишчета поднесете с поръска от бял сусам и наситнен пресен лук по желание.

 

Източник: YouTube/Tasty

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта