Мини галет с ябълки и ягоди
Средно | Порции 1
| Видяна: 3611
Френски пай с ябълки и канела.
Необходими продукти:
- 1/2 лист замразено бутер тесто
- 1 зелена ябълка
- канела
- захар
За глазурата (по желание):
- ягодов конфитюр (или друг вид, по избор)
- вода
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната до 200ºC.
2. С формичка за сладки, изрежете малки кръгове от тестото.
3. Набодете кръговете с вилица.
4. Обелете ябълката и я нарежете на тънки филийки.
5. Подредете плода върху кръговете тесто и поръсете с канелата и захарта.
6. Печете до златисто-кафяво (около 5 - 8 мин.).
7. За да глазирате, просто разредете конфитюра с малко вода и намажете галета отгоре.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ