Ментов пай без печене
Ментов сладкиш с бонбони маршмелоу.
Необходими продукти:
- 1 блат за пай (готов от магазина) *или по домашната рецепта отдолу
- 24 големи бонбона маршмелоу или други бонбони по избор
- 1/2 ч.ч. мляко
- 1 ч.л. екстракт от ванилия
- 1/8 ч.л. сол
- 6 капки екстракт от мента или мента
- 6-7 капки червена или зелена боя за сладкиши
- 2 ч.ч. сметанов топинг (*може и по рецептата за бита сметана отдолу)
- 2 с.л. счукани ментови бонбони
За блата:
- 1 2/3 ч.ч. натрошени бисквити
- ¼ ч.ч. захар
- ¼ ч.ч. плюс 2 с.л. разтопено масло
Бита сметана:
- 2 ч.ч. пълномаслена сметана
- ¼ ч.ч. захар
- 1 с.л. екстракт от ванилия
Начин на приготвяне:
1. В тиган на слаб котлон смесете маршмелоу бонбонките с млякото, като разбърквате докато се разтопят. Отстранете от огъня и добавете ванилията, солта, екстракта и оцветителя.
2. Оставете в хладилник за 15 мин. и след това добавете сметаната с половината натрошени бонбони. Изсипете в коричка за пай с големина 22,9 см или в отделни формички за пай и замразете за 4 ч. (за 22,9 см блат, за по-малки формички за по-кратко) или дръжте в хладилник поне 8 часа. Поръсете останалите счукани бонбони отгоре.
За блата:
1. Смесете продуктите и притиснете със съответната големина чиния за пай.
Бита сметана:
Разбийте продуктите докато станат на сняг и оставете в хладилник до използване.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ