Регистрация

Мезе с пилешки воденички

Мезе с пилешки воденички
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 2035

Варени пилешки воденички с масло и мръвчици за компания към чаша вино.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г пилешки воденички
  • 300 г пилешко филе или друг колбас по избор (може шунка, бекон, роле, саламче)
  • 1 кубче пилешки бульон или 500-600 мл домашен пилешки бульон
  • няколко зърна черен пипер
  • магданоз по желание
  • целина по желание
  • 50 г масло
  • сол на вкус
  • подправки и сосове по желание

Начин на приготвяне:

1. Започваме с воденичките като ги разрязваме и почистваме вътрешната ципа. В много магазини вече ги продават и почистени, което си спестява бая работа. Измийте ги хубаво неколкократно, сложете в тенджера и залейте с хладка вода и няколко капки оцет. Оставете така за половин час.

2. Извадете и отцедете от водата. Кипнете 500-600 мл вода и разтоврете кубчето бульон в нея. Нарежете воденичките на лентички и ги пуснете в кипналата вода.

3. Почистете и нарежете целината, магданози и лука и ги пуснете при кипящите воденички. Когато са добре разварени, но все пак имат някаква жилавост, значи са готови. Отцедете твърдото съдържание от бульона и пресипете в купа. Докато са още топли прибавете маслото и разбъркайте така, че да се разтопи. По желание можете да добавите подправки като лют пипер, къри, чубрица.

4. Нарежете месото на същите парчета, на каквито са и воденичките и прибавете в купата. Разбъркайте. По желание можете да сервирате с добавка от майонеза, заквасена сметана или любим сос като горчица, чили, уорчестър, барбекю. Малко препечен хляб отстрани на чинията също няма да наверди.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта