Медени моркови на фурна
Печени моркови с чесън, джинджифил и мед.
Печените моркови са полезна гарнитура и ястие, което веганите дори могат да обявят за основно. Децата доста харесват тази здравословна храна, особено когато любимото заешко меню е нарязано на апетитни гредички. Кулинарната влогърка Милена показва още една лесна и интересна рецепта за моркови на фурна, които могат да се похвалят с ароматна коричка от подправки.
Морковите се обелват и се нарязват на четвъртини. В купичка се смесват зехтин, джинджифил на прах, мед, сол и пипер. Хрупкавите тресчици се мажат с четка от всички страни със сместа и се редят без да се допират в тава, застлана с хартия за печене. Отгоре се разпределят обелени скилидки чесън и ястието се запича на 200 градуса за 30-тина минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ