Регистрация

Маслен кейк с ягодова коричка

Маслен кейк с ягодова коричка
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 1001

Кекс с ягоди и масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 г брашно (1 и 3/4 ч.ч.) + 3 с.л.
  • 50 г царевично брашно (1/4 ч.ч.)
  • 150 г пудра захар (2/3 ч.ч.)
  • 1/2 ч.л. сол
  • 250 г масло (1 голяма бучка)
  • 4 яйца
  • 250 г захар (1 и 1/3 ч.ч.)
  • 250 г ягоди
  • сокът и кората на 1 лимон
  • 60 мл мляко

Начин на приготвяне:

1. В купа смесете брашното (без 3-те супени лъжици) с царевичното брашно, пудра захарта и солта. Добавете размекнатото на стайна температура масло, предварително нарязано на парчета докато е още твърдо. Претрийте на маслени трохи. Покрийте правоъгълна неголяма тава с хартия за печене и разпределете тестото вътре. С натискане заравнете.

2. Приберете тавата за 30 минути във фризера, след това пъхнете в загрята на 175 градуса фурна за 20 минути.

3. През това време разбийте яйцата в купа, добавете захарта и 3 с.л. брашно. Разбъркайте до хомогенност.

4. Ягодите измийте, почистете от дръжките и нарежете на парчета. Добавете ги в купата на пасатора или чопъра заедно с млякото и лимоновите сок и кора. Превърнете в пюре, а него изсипете в яйчената смес.

5. Залейте готовата и леко охладена основа на кекса със сместа и върнете във фурната за 45 минути на 160 градуса.

6. След изпичане и охлаждане нарежете на правоъгълници и поръсете с пудра захар.

Източник: YouTube/Tasty

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:40 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта