Маслени курабийки с мармалад
Линцерови сладки, слепени с плодов конфитюр.
Сладки от маслено тесто с крема сирене, подходящи за Коледа и студеното време показва Ути Бъчваров в Бързо, лесно, вкусно. Това са страхотни домашни маслени бисквити с ядки и мармалад, които пленяват с ароматност и визия. Но си трябва и работа за направата им, затова ако сте изкушени от идеята да ги опитате или поднесете на близките, ето какво трябва да направите.
В купа се изсипва масло на стайна температура и пудра захар. Разбива се до трохи, добавя се крем сирене и се разбива отново. Миксерът е добър помощник - не се морете на ръка. Следва към сместа да добавите смлени ядки и пресято брашно. А после всичко това се оформя в тесто, което се прибира в хладилника, за да се стегне. След 30 минути вече е по-лесно за експлоатация.
Следва да разточите тестото между два листа хартия за печене. От него се изрязват формички, като в половината от тях можете да направите дупка за по-ефектна визия. Сладките се пекат за 8-10 минути на 180 градуса с вентилатор. А след охлаждане се слепват с марамлад и се поръсват с пудра захар за разкош. Точните продукти и стъпки на направа - гледайте във видеото.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ