Мармалад от офика
Сладко с малки червени горски плодове.
Необходими продукти:
- 1 кг плодове офика
- 1,5 кг захар
- вода
Начин на приготвяне:
1. Измийте добре плодовете и ги сложете в тенджера. Залейте с 1 литър студена вода и ги кипнете. Махнете съда от огъня и го оставете на хлядно за 24 часа.
2. Изсипете водата и разстелете плодовете да се изсушат за още ден.
3. Кипнете 600 мл вода и в нея разбийте захарта. След като течността заври, изсипете сухите плодове вътре. Оставете на хладно още ден.
4. Прецедете течността. Кипнете я и я оставете да ври за 20-тина минути. После върнете плодовете и варете още 20 минути докато малките червени топчета заблестят в соса.
5. Топлият мармалад приберете в стерилизирани буркани.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ