Мариновани филета от соленоводна платика
Суши по гръцки със сурова риба, магданоз и лют сос с чесън.
Необходими продукти:
- 4 филета от морска платика
- прясно изстискан сок от 2 лимона
- 1 скилидка чесън – намачкана
- половин връзка магданоз, нарязан на ситно
- 60 мл зехтин
- сол
- чили сос или люспи от чили пипер
Начин на приготвяне:
1. Нарежете филетата на дълги тънки ивици и ги сложете в стъклена купа.
2. Смесете лимоновия сок, чилито и чесъна и полейте с тях филетата.
3. Покрийте с домакинско фолио платиката и я приберете в хладилник за минимум час – по-добре да престои няколко часа, докато се овкуси хубаво.
4. Преместете филетата в официално блюдо, осолете ги, поръсете ги с магданоза и залейте със зехтина.
5. Ястието се консумира сурово като ордьовър или мезе.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ