Регистрация

Маринована пържола на скара с гарнитура

Маринована пържола на скара с гарнитура
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 5065

Пикантни пържоли с богата гарнитура от гъби, аспержи и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За маринатата:

  •   5 малки чушки, запечени и нарязани
  •   праз лук, нарязан на колелца и запечен
  •   1 чаена чаша зехтин

За пържолата:

  •   2 пържоли от рибица
  •   черен пипер
  •   бял пипер
  •   морска сол
  •   чесън на прах

За гарнитурата:

  •   1 глава нарязан лук
  •   гъби
  •   аспержи
  •   пресен босилек, нарязан на едро
  •   сол и пипер

Начин на приготвяне:

1. За маринатата смесете всички продукти в купа.

2. Поставете пържолите на равна повърхност. Втрийте сухите подправки в месото докато покрият цялата повърхност.

3. Поставете ги в голяма плитка тава. Изсипете от маринатата толкова, че да покрие месото. Оставете в хладилник да се маринова за няколко часа.

4. Загрейте скарата на около 150 градуса и извадете пържолите от маринатата. Печете по 8 минути от всяка страна.

5. Когато пържолите са готови ги сложете в чиния, покрийте с домакинско фолио и ги оставете за няколко минути.

6. Загрейте тигана и сложете в него нарязания лук (без мазнина). Когато лукът започне да покафенява добавете аспержите и запържете до образуване на коричка. Добавете марината заедно със запечените чушки и праз. Използвайте малко зехтин от маринатата. Разбърквайте добре и запържете. Добавете босилека и гъбите, сол и пипер на вкус.

7. Гответе така докато всички продукти омекнат.

8. Сервирайте към пържолата.

9. Насладете му се с чаша червено вино.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта