Регистрация

Майонезена салата с яйца и риба

Майонезена салата с яйца и риба
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1463

Салата Мимоза с варени яйца, консерва рба и майонеза.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 консерва риба в собствен сос
  • 4 яйца
  • 125 мл майонеза
  • 1 глава лук
  • 30 г масло
  • 200 г кашкавал
  • няколко зелени листа салата

Начин на приготвяне:

1. Сварете яйцата и ги обелете.

2. Рендосайте кашкавала.

3. Намачкайте рибата с вилица в част от соса на консервата. Смесете с майонезата.

4. Лука наситнете и запържете в маслото.

5. Подредете салатата на редове в голяма купа или в индивидуални малки стъклени купички с идеята да я обърнете и сервирате върху листа маруля. Първо намазнете купата, за да се обърне лесно. После сложете пласта с риба и майонеза и притиснете хубаво. След това продължете с лука. Накрая завършете с нарязаните на кубчета или рендосани яйца. Трябва да се напълни до върха на купата, за да се обърн лесно. Приберете в хладилник за час да се стегне.

6. Обърнете върху салатата, предварително измита, отцедена и поставена в плоска чиния или поднос. Отгоре поръсете с рендосания кашкавал и по желание украсете със зеленчуци и пресни подправки.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта