Лятна супа с гъби, моркови и целина
Лесно | Порции 4
| Видяна: 4847
Лека и полезна зеленчукова лятна супа.
Необходими продукти:
- 200 г моркови
- 200 г целина
- 300 г пресни гъби шитаке
- 200 г сладки картофи
- 400 г обикновен картоф
- кориандър
- пържен дребен лук шалот
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Сложете съд с вода да се вари на котлона.
2. Измийте, обелете и нарежете зеленчуците. Сложете ги във врящата вода за около 10 мин., докато омекнат.
3. Отстранете зеленчуците от котлона и ги сложете в блендер. Разбъркайте ги, докато получите гладка смес.
4. Върнете сместа в тенджерата и оставете да къкри. Добавете сол и черен пипер на вкус.
5. Когато супата стане готова добавете кориандър и пържен дребен лук.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ