Лучени кошнички с пилешко и круши
Ордьовър с пилешки бутчета, картофи и плодов акцент.
Необходими продукти:
- 3 големи глави лук
- 3 малки долни пилешки бутчета
- 3 малки варени картофа
- 1 круша
- 3 с.л. заквасена сметана
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Почистете трите глави лук по следния начин, като имате предвид, че целта ви е да се образуват кошнички от тях. Първо отрежете капачетата от едната страна, а след това извадете сърцевината внимателно с нож и лъжица така, че да не се наранят външните пръстени, които ще образуват кошничката. Проявете търпение, особено ако го правите за първи път.
2. Почистете бутчетата и ги обтрийте със сол и пипер.
3. Нарежете на ситни кубчета картофите и крушата.
4. Забодете кокала на всяко бутче в лучената кошничка, посипете отгоре с кубчета картофи и круша, сипете по 1 с.л. сметана и поръсете със сол и пипер.
5. Сипете малко вода така, че да покрие дъното на тавичка и в нея сложете трите кошнички.
6. Печете в средата на фурна на 200 градуса до готовност (около 25-30 минути).
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ