Регистрация

Лимоново пиле с топено сирене

Лимоново пиле с топено сирене
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 3270

Печени пилешки гърди с топено сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 броя пилешки гърди
  • 1 яйце
  • 2 супени лъжици брашно
  • 3 супени лъжици галета
  • 2-3 топени сирена на слайсове (за сандвичи)
  • настъргана кора от един лимон
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус
  • 1 супена лъжица риган
  • олио за пържене
  • микс от семена за наръсване (мак, сусам, лен и др.) 

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на половини и го овкусяваме със сол и черен пипер.

В купа смесваме лимоновата кора, галетата и ригана. Разбиваме яйцето с малко вода (около 2 с.л.) в чиния.

Овалваме месото първо в брашното, след това в яйцето и накрая в сместа с галетата. В дълбок тиган загряваме олиото и запържваме месото от двете страни  до златисто. После нареждаме панираното месо в тавичка, покрита с хартия за печене, и върху всяко парче нежно поставяме слайс топено сирене. Печем за кратко в загрята на 200 градуса фурна, само докато се разтопи топеното сирене. По желание наръсваме с микс от семена и гарнираме с лимон.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта