Летен оризов кейк
Средно | Порции 4
| Видяна: 3070
Запеканка с ориз, моркови и царевица.
Необходими продукти:
- 2 ч.ч. бял ориз
- 2 моркови, фино настъргани
- 3 с.л. сладка царевица от консерва
- 2 яйца
- сол
- черен пипер
- 1 с.л. пресен магданоз
- 2 с.л. зехтин
- 2 с.л. обикновено брашно
- 1 ч.л. чесън на прах
Начин на приготвяне:
1. Сварете ориза до омекване. Отцедете водата и оставете да изсъхне за около 30 мин.
2. Загрейте предварително фурната на 190°С. Сложете ориза в голяма купа, прибавете всички останали необходими продукти без зехтина и брашното. Разбъркайте хубаво. Намажете тавичката за печене с олиото, поръсете с брашното и прехвърлете сместа с ориза в нея. Намажете равномерно сместа отгоре със зехтин. Печете около 30 мин.
3. Може да се яде студен като предястие или топъл като основно ястие.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 55 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ