Лесен пастет от телешки дорб
Домашен телешки пастет с лук и моркови.
Необходими продукти:
- 300 г телешки дроб
- 600 мл мляко за мариноване
- 1 морков
- 1 голяма глава лук
- 40 г масло
- сол, черен пипер и кимион
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
1. Нарежете дроба на парчета и го накиснете в млякото за два часа.
2. Кипнете вода, звадете парчетата дроб от млякото и ги пснете да се варят под капак за 15 минути.
3. През това време рендосайте моркова и наситнете лука.
4. Сгорещете олио в тиган и запържете в него лука докато стане прозрачен.
5. Добавете морковите и гответе още няколко минути.
6. През това време отцедете дроба в гевгир и го оставете от топлината да изпари водата, полепнала по него. След това го вкарайте директно в тигана.
7. Налейте 100 мл вода, добавете подправките и маслото в тигана и оставете ястието да се готви под капак за 15-20 минути.
8. Прехвърлете съдържанието на тигана в купата на блендера и пюрирайте. Вашият пастет е готов.
Можете да съхранявате в хладилник до 7 дни.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ