Регистрация

Лесен оризов пудинг

Лесен оризов пудинг
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 3687

Мляко с дългозърнест ориз и канела.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 ч.ч. (360 г) кондензирано мляко
  • ½ ч.ч. вода
  • 1/3 ч.ч. (66 г) суров дългозърнест или късозърнест бял ориз
  • щипка сол
  • 1 яйце
  • ¼ ч.ч. (50 г) тъмнокафява захар
  • 1 ч.л. ванилова есенция
  • ¼ ч.л. смляна канела
  • 1 шепа плодове от лиций (т.нар. годжи бери, по желание)

Начин на приготвяне:

1. В средно голяма тенджера изсипете кондензираното мляко, водата, ориза, плодовете годжи и солта и изчакайте да заврят на силен огън. Намалете огъня на ниска степен и оставете всичко да къкри, докато оризът омекне (около 20 мин.). Разбърквайте често, за да не залепне оризът за дъното на тенджерата.

2. В малка купа разбийте яйцето и кафявата захар, докато се смесят хубаво. Добавете половин чаша от сместа с ориза, лъжица по лъжица, като разбивате постоянно, докато се смесят съставките.

3. Изсипете яйчната смес в тенджерата с ориза и млякото и разбърквайте на слаб огън за около 10 минути, докато сместа се сгъсти. Внимавайте сместа да не заври на този етап. Добавете ванилията и разбъркайте. Отстранете от огъня и добавете канелата. Разбъркайте.

4. Сервирайте пудинга топъл или студен.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта