Регистрация

Лесен, бърз и ефектен ордьовър с профитероли

Лесен, бърз и ефектен ордьовър с профитероли
Лесно   |   Порции 5-10   |   Видяна: 3919

Пълнени готови еклери с млечна и майонезена салата решават проблема с изхранването на множество гости.

Оцени рецептата
Любима рецепта

След броени дни започва учебната година и в дома на много школници ще се съберат роднини и приятели, за да пожелаят успех на малчуганите. Този ордьовър се приготвя бързо и лесно, стига да имате заготовките в хладилника, а хубавото е, че може да напълни дори дозина гърла. Винаги можете да изнесете и нова порция, направата на която ще ви отнеме броени минути, затова, ако очаквате неочаквани гости, си заслужава да се запасите с продукти.

Необходими продукти:

  • Готови профитероли без пълнеж или съвсем малки питки
  • Вид млечна салата по избор
  • Руска салата
  • Салата снежанка
  • Топено сирене за мазане (например Филаделфия)
  • Пресни подправки – копър, магданоз или босилек по избор

Начин на приготвяне:

1. Отделете капачетата от основата на питките или профитеролите.

2. Наситнете подправките, за да си ги имате като заготовки.

3. Отворете купите с различните салати и с малка лъжичка слагайте във всяка долна част на питките или еклерите от избран продукт. Добра идея е да направите няколко различни плата, като в едното има еклери с руска салата, в другото – профитероли със снежанка, в трето – питки с топено сирене и т.н. Импровизирайте. След като сервирате различните ордьоври, ще можете да направите лично проучване кой тип най-много се харесва на вашите гости като наблюдавате вида, който ще свърши първи.

4. Преди да сложите капачетата поръсете с наситнени билки. Захлупете и сте готови. По желание можете да набучите хапчиците с парти чадърчета, клечки за зъби или да ги поставите в хартиените шарени кошнички за мини мъфини. Това зависи от важността на мероприятието и от времето и подръчните материали, с които разполагате за украса.

Приятен апетит и забавно събиране!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта