Регистрация

Леко ястие с месо и зелен фасул

Леко ястие с месо и зелен фасул
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 2000

Варен зелен боб с колбас, домати и сладникав дресинг.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 грама зелен фасул
  • 500 грама колбас от вид по желание
  • 150 грама домати
  • 50 грама кашкавал
  • 1 глава лук

За подправяне:

  • 2-3 с.л. зехтин
  • 1 ч.л. оцет
  • 1 ч.л. сол
  • 1,5 с.л. захар

Начин на приготвяне:

1. Сварете зеления фасул в подсолена вода до готовност. Отцедете хубаво, накъсайте на парчета и сложете в купа.

2. При фасула нарежете домата и колбаса на ситни кубчета и наситнете лука. Ако лученият вкус ви се струва прекалено остър, не слагайте цялата глава, а само част от нея.

3. Смесете съставките за дресинга, разбъркайте ги хубаво и залейте ястието. Размесете добре.

4. Приберете в хладилник за 15-30 минути, за да се овкусят продуктите.

5. Разбъркайте отново след това и поднесете като предястие или основно, поръсено с настърган кашкавал.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта