Регистрация

Лапад чорба с фиде и застройка



Лапад чорба с фиде и застройка
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 2578

Бърза супа от лапад с фиде, пресен лук и моркови.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Пролетна супа от лапад със застройка прави Иван Звездев в канала си Кухнята на Звездев. Това е полезно народно ястие, което идеално се включва в кампанията за Превенция от остеопороза, защото в него има букет от полезни вещества - за костите, имунитета и цялостното здраве. Въпреки че тази супа е без месо, се получава апетитна храна - нискокалорична и висококачествена, с която човек да приветства затоплящите се дни.

Морков се нарязва на кубчета, пресен лук - на тръбички, а ако имате свеж девисил - наситнете го. Можете да използвате и сушен или да замените с друга билка - джоджен или мащерка. В тенджера се разтапя масло и в него се запържва първо само морковът, а след това се добавя и лукът. Готви се и се бърка до отпускане, а после се залива с вряла вода и се посолява. Докато зеленчуците къкрят, се измиват и нарязват листата лапад. Добавят се заедно с девисила и се оставят да поврат няколко минути.

През това време се прави застройката - от разбито яйце с кисело мляко. Темперира се с част от бульона и се налива в супата. След това можете да сервирате. Става за хапване дори и в студен вариант. Точните продукти за рецептата ще откриете в края на видеото на Иван Звездев.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. айс
  2. 400
  3. МА
  4. домашен
  5. във
  6. КИШ
  7. бри
  8. ЯЙЦА
  9. пиле

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта