Регистрация

Кюфтенца по фински със сметана

Кюфтенца по фински със сметана
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 3862

Телешки топчета с мазен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г телешка кайма
  • 100 г суха галета или 2 филийки бял хляб
  • 100 мл сметана
  • 1 глава лук
  • 1 с.л. олио
  • 1 яйце
  • 1 ч.л. сол
  • 1/4 ч.л. бахар или бял пипер

За соса:

  • 2 с.л. мазнина
  • 2 с.л. брашно
  • 400 мл от соса, останал след готвенето в тигана

Начин на приготвяне:

1. Смесете галетата с водата и сметаната в купа. Оставете да престои за известно време.

2. Нарежете фино лука и го соторайте в тиган за пържене или задушете в микровълновата фурна. Прибавете лука, яйцето, подправките и каймата. Смесете хубаво.

3. Навлажнете ръце и оформете малки топчици от сместа.

4. Изпържете ги в сгорещена мазнина от всички страни за около 3-5 мин. - 5-8 мин. в зависимост от големината им.

5. За да направите соса, запържете леко брашното в мазнина. Прибавете течността от тигана, като разбърквате непрекъснато. Налейте сметаната и опитайте на вкус.

6. Сосът може да се поднесе отделно или полят върху кюфтенцата.

7. Поднесете с картофи и настъргани моркови. Също така подходяща гарнитура са сладко от червени боровинки и кисели краставички.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта