Кьопоолу по традиционна българска рецепта
Лесно | Порции 1
| Видяна: 18305
Народна разядка с патладжан, домати и чушки.
Необходими продукти:
- 2 патладжана
- 3 червени сладки чушки
- 1 зелена сладка чушка
- 2 средно големи домата
- 3 скилидки чесън
- пресен магданоз
- 2 с.л. червен винен оцет
- 6 с.л. зехтин
- сол
Начин на приготвяне:
1. Изпечете патладжаните, доматите и чушките във фурната за около 40 мин. на 220°C, докато кожичката почернее.
2. Обелете ги и ги нарежете на малки парчета.
3. Прибавете счукания чесън.
4. Смесете хубаво и прибавете зехтина и оцета, както и сол на вкус.
5. Отново разбъркайте.
6. Поднесете студено и поръсено с малко магданоз.
7. Сервирайте с пита или друг бял хляб.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 15-20 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ