Регистрация

Кулинарни обичаи за Бъдни вечер



Кулинарни обичаи за Бъдни вечер
Лесно   |   Порции   |   Видяна: 4205

Питка с пара, греяна ракия и нечетен брой постни ястия готвим за Бъдни вечер.

Оцени рецептата
Любима рецепта

 

    Какво повелява традицията за един от най-емблематичните християнски семейни празници - Бъдни вечер? Трябва на трапезата да има нечетен брой постни ястия. Домакинята меси питка, в която се скрива късметче - стотинка, която всеки от семейството търси в своето парче хляб, за да се радва на благоденствие през идната година. Готвят се сладки баници с ябълки, ядки или тиква, сарми без месо и животински продукти. Ядат се орехи за здраве, а от масата не се става, за да не станат кокошките от мътилата си докато люпят пиленца.

Какво още се прави на Бъдни вечер - вижте във видеото:

Най-важните съставки

Време за приготвяне:
Време за готвене:

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта