Кростини с ростбиф или багета с телешко
Ордьовър с телешко на хапки.
Необходими продукти:
- 30 филийки багета
- 15 много тънко нарязан на филийки полусуров ростбиф
- 15 стръка кресон
- ½ ч.ч. заквасена сметана
- 4 с.л. уасаби
- сол и пипер
- зехтин
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната на 150°С. Сложете хляба в тавичка и поръсете леко със зехтин, сол и пипер. Печете 5 мин., извадете и обърнете от другата страна. Отново намажете със зехтин и печете още 5 мин. Заделете върху решетка, докато филийките се охладят.
2. Смесете заквасената сметана и уасабито в купа. Опитайте и доовкусете.
3. Нарежете филийките ростбиф на две по дължина и измийте и подсушете стръковете кресон.
4. Сложете стрък кресон върху филийката хляб, след това покрийте със сметановия сос. Навийте ростбифа на руло и го поставете най-отгоре. Не слагайте много сос (около 1 пълна ч.л. на филийка), за да не се изгуби вкусът на телешкото и кресона.
5. Поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ