Регистрация

Крем супа с батат и тиквичка

Крем супа с батат и тиквичка
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 2594

Пюрирана супа от сладки картофи със сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г сладки картофи (батати)
  • 1 тиквичка
  • 1,2 л зеленчуков или пилешки бульон
  • 50 г масло
  • 300 мл течна животинска сметана
  • сол и пипер на вкус (с бял пипер е по-вкусно, но можете да използвате и черен)
  • слънчогледови или тиквени семки за поднасяне
  • пресен магданоз и крутони за поднасяне
  • сметана за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Обелете бататите, измийте ги и ги нарежете на кубчета. Прехвърлете в тенджера, залейте с бульона и кипнете.

2. Когато са наполовина готови, добавете обелената и нарязана на едро тиквичка.

3. Щом бататите се сварят, пюрирайте супата.

4. Докато зеленчуците се варят, пригответе си крутоните като нарежете хляб на кубчета, покапете го със зехтин и поръсите със сол и пипер. След това запечете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 10 минути. Семената за поднасянето запечете на сух тган. Можете и да не приготвяте тези екстри, ако не държите на тях, но пък си заслужава да отделите 10-тина минути повече в готвене, за да се поглезите.

5. В пюрираната супа добавете маслото и сметаната и върнете на котлона да кипне отново. Опитайте на вкус и подправете със сол и пипер. Бульонът може да е овкусен и да няма допълнитена нужда от подправки - внимавайте.

6. Поднесете супата, като покапете с течна сметана за украса и по желание поръсите с наситнен пресен магданоз и запечените семена. Встрани можете да сервирате и купичка с крутони. Не ги поскайте предварително в супата, защото ще се разкашкат.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта