Крем супа от цвекло
Средно | Порции 4
| Видяна: 3292
Зеленчукова супа с пилешки бульон.
Необходими продукти:
- 500 г цвекло, обелено и нарязано
- 1/2 лук, нарязан на филийки
- 2 скилидки чесън, счукан
- 1 с.л. олио
- 150 г картофи, обелени и нарязани
- 750 мл пилешки бульон
- задушен дайкон
- морков
Начин на приготвяне:
1. Загрейте олиото и изпържете лука и чесъна.
2. Прибавете картофите и цвеклото и разбъркайте хубаво.
3. Сипете пилешкия бульон.
4. Варете 30 мин.
5. Когато цвеклото омекне, блендирайте супата.
6. Поднесете украсена с резен от задушения дайкон и възелче, направено от моркова.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 30 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ