Регистрация

Крем от цвекло

Крем от цвекло
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 2390

Пюре от цвекло с лимон, джинджифил и мед.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг цвекло
  • ½ лимон
  • 4-5 с. л. зехтин
  • 2 с. л. балсамов оцет или бял винен оцет
  • 1 парче джинджифил с размер около 2,5 см
  • 1 ч. л. кардамон на прах
  • 3-5 с. л. мед
  • 2 с. л. кетчуп

Начин на приготвяне:

Това цветно ястие е отлична добавка към месо или риба вместо сосове.

1. Обелете цвеклото и го нарежете на едри резени, преди да го сложите да се пече във фурната, като добавите около 1 чаша вода. Проверете след един час, дали парчетата са меки отвътре и отвън. Оставете ги да се охладят за поне два часа.

2. Сложете печените парчета цвекло в кухненски комбайн и добавете зехтина, оцета, парчето джинджифил, кардамона, кората и сока от ½ лимон, кетчупа и меда. Добавете също и повече сол и пипер. Добавте, ако е необходимо още мед и лимон или оцет, за да получите предпочитания от вас вкус – важното е да постигнете баланс.

3. Миксирайте до получаване на гладка кремообразна смес. Сервирайте крема охладен.

4. Ако нямате опит в готвенето с цвекло, не забравяйте, че са необходими ръкавици за беленето и мокра кърпа, за да избършете петната от дървената дъска.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 1 час.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта