Крем-карамел с банани
Бананов крем-карамел или лесен сладкиш с банани, яйца и мляко тип десерт без брашно.
Необходими продукти:
- 4 яйца
- 4 банана
- 400 мл мляко
- 100 г захар
Начин на приготвяне:
1. Чукнете яйцата в купа и с пасатор ги превърнете в течност.
2. Налйете млякото и добавете бананите, нарязани на парчета. Пасирайте докато се получи гладък крем.
3. Изсипете захарта в касерола и на умерен огън подгрейте докато се превърне в карамел със златист цвят. След това разпределете в три керамични купички за суфле, в 4 метални чашки за крем карамел или в по-голяма керамична купа с високи бордове.
4. Залейте карамела с пюрирания бананов крем. Покрийте отгоре съда или съдиниките с алуминиево фолио.
5. Поставете ги в тава и сипете вода.
6. Пъхнете в предварително загрята на максимална степен фурна, намалете фурната на 160 градуса и дръжте сладкиша вътре 1:10 часа.
7. Изчакайте да се охлади и приберете в хладилнк за 2 часа. После можете да обърнете в плато или в индивидуални чинийки и да поднесете.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ