Кошмари в кухнята в ресторант Сръбски гурмани в Русе - част 3
Тъжен край на една сръбска приказка в Кошмари в кухнята.
Кошмари в кухнята - сезон 4, епизод 5
Излъчен на 28.03.2017
Трета част
Шеф Иван Манчев вече разбира, че проблемът за запада на "Ресторант кафана Сръбски гурмани" е в неразбирателството между собствениците. Единият от тях има мажоритарен дял, а другият - умее да готви изключително добре сръбски ястия и е човек с опит и познания в ресторантьорството. Постоянните препирни обаче не оставят шанс на заведението да се реализира, затова Шеф Манчев се чувства в безизходица. Той призовава на помощ своя колега от Кошмари в кухнята в Сърбия - Шеф Саша Мишич. Всички заедно в кухнята спретват разкошни специалитети, които са герб за модерната традиционна сръбска кухня. Ето и какво приготвят:
1. Редени карамелизирана тиква, овче сирене и маринован лук, поднесени към паниран телешки дроб със сос от босилек, кубчета домати и орехи и тестени пръчици с лютив пипер.
2. Пълнен костур с лимон и розмарин, изпечен на грил върху полента от зеленчуци, сервиран с пълнени картофи и пинджур от доматии чушки и гарниран с чипс от цвекло и чесън.
3. Мариновани агнешки котлети, поднесени върху сотирана тиква, спанак, ориз и сръбски каймак, полети със сос от винена редукция и чипс от тиква и пресен джоджен.
Въпреки страхотното меню и разкошния интериор, който създава екипът на Кошмари в кухнята в заведението, истинската душа на ресторанта - готвачът Зоран Здравкович се отказва от своя дял и решава, че ще опита късмета си на друго място, където опитът и уменията му ще носят вкусово удоволствие на посетителите, а персонал и управители ще разбират от работата си. Тази история на Кошмари в кухнята сякаш завършва с тъжен край, но дава едно ново начало.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ