Кошмари в кухнята във Втори километър - част 2
Крайпътен ресторант със собствена продукция на месо и зеленчуци се ремонтира из основи.
Кошмари в кухнята - сезон 4, епизод 8
Излъчен на 18.04.2017
Втора част
След като Шеф Иван Манчев опита нелошата храна в ресторант 2-ри километър, експертният кулинар разбра, че се храни в заведение с над 50-годишна история, където месо и зеленчуци се произвеждат в задния двор, а въпреки натовареното ежедневие и лошите условия, персоналът работи с желание и удоволствие. Сякаш времето бе застинало в това кътче от България, намиращо се на пътя Плевен - Русе на два километра от село Овча могила (откъдето идва и името). Вкусните храни с домашно свинско, пилешко и зеленчуци омаяха Шеф Манчев, въпреки че видимо нещо липсваше, за да се превърне уютния ресторант от място за случайно хапване в приятна дестинация, поставена за една от целите на пътуването.
След разходка в салона и кухнята, Шеф Иван Манчев бързо схвана, че интериорът граничи с мизерия и видимо се натъжи, че сочни и чисти откъм химия домашни картофки се пържат на малки фритюрничета. Гнездата на лястовици, които собственикът обяви, че няма да махне от салона, пък допринасяха за особена "украса" и по иначе отдавна несменяните тапети. А кухнята просто е застинала след последния си ремонт някъде в 70-те години на миналия век.
За да се види как е работело заведението още през 60-те години, екипът отива на гости на първия собственик. Гледайте една жива легенда в епизода:
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ