Корейска салата с моркови, орехи и чесън
Лесно | Порции 4
| Видяна: 3234
Студена кисела салата с пресен морков, ядки и силен чеснов дъх.
Необходими продукти:
- 4 моркова
- 1/2 ч.ч. орехи
- 1 глава (около 8 скилидки) чесън
- 50-60 мл растителна мазнина
- 1 ч.л. лимонена киселина
- 1 ч.л. захар
- червен пипер (може и лют по желание)
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Измийте хубаво морковите и ги рендосайте в купа.
2. Добавете подправки на вкус - сол, захар, червен, черен и лют пипер.
3. Полейте със зехтин или друг вид растителна мазнина по избор.
4. Добавете натрошените или смлени орехи и лимонената киселина.
5. Овкусете с намачкания или пресован чесън и приберете в хладилник за няколко часа. Консумира се силно охладено.
Най-важните съставки
захар, зехтин, лимонена киселина, лют пипер, моркови, орехи, растителна мазнина, сол, сол и пипер, червен пипер, черен пипер, чесън
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 2 часа
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ