Регистрация

Коледно чили с домати и телешко

Коледно чили с домати и телешко
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2714

Телешка кайма с боб, доматен сос и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 650 г телешка кайма
  • 2 средни глави бял лук, нарязани на кубчета
  • 2 големи сладки чушки, нарязани на кубчета
  • 3 с.л. чили на прах, разделено на две части
  • 2 с.л. чесън на прах, разделен на две части
  • 1 ч.л. босилек
  • 3 (400 г) консерви домати
  • 3 (400 г) консерви чили боб
  • 1 (330 мл) кутийка бира
  • 1 с.л. черен пипер
  • настърган чедар
  • нарязан лук

Начин на приготвяне:

1. Сложете каймата, лука и сладките чушки в гювеч. Поръсете с 1 ½ с.л. чили на прах, 1 с.л. чесън на прах и босилек.

2. Запържете на котлона, като разбърквате с дървена лъжица, така че всичко да покафенее. По желание може да отцедите излишната мазнина, ако месото е по-тлъсто.

3. Сложете доматите в кухненския робот и пюрирайте по-големите парчета. Сложете ги, заедно с боба и бирата, при месото и оставете да къкри на слаб огън.

4. Добавете останалото чили и чесън на прах. Добавете пипера и гответе на бавен огън за поне 2 ч.

5. Поднесете със сирене и лук.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 2.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
4
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта