Класическа майонеза с цели яйца
Домашна майонеза със зехтин, горчица и чесън.
Необходими продукти:
- 2 яйца
- 2 ч.л. захар
- 1/2 ч.л. сол
- 2 с.л. ябълков оцет
- 1 ч.л. горчица
- 500 мл олио (или 250 мл олио и 250 мл зехтин)
- чесън по желание (1-2 скилидки)
Начин на приготвяне:
1. Яйцата чукнете в суха и чиста купа.
2. Добавете солта, захарта, оцета, горчицата и чесън, ако ще слагате. С пасатора за супи бръмнете за 10-тина секунди.
3. Започнете да наливате мазнината като разбивате с пасатора на ниска степен. Сипвайте постепенно и при непрестанно разбиване.
4. Щом сосът се сгъсти, майонезата е готова. Ако я искате в още по-гъст вариант, сипете още малко мазнинка.
След направа дръжте в хладилник и консумирайте до 4 дни.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ