Регистрация

Китайски спагети със зеленчуци и телешко

Китайски спагети със зеленчуци и телешко
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 4750

Многоцветно ястие със зеленчуци, спагети и месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 г телешко месо без мазнини
  • 1 голяма червена чушка
  • 1 голяма зелена чушка
  • 2 стръка зелен лук
  • 2 с. л. соев сос
  • 2 щипки черен пипер
  • ½ с. л. захар
  • ½ ч. л. смлян джинджифил
  • ½ ч. л. нарязан ситно чесън
  • 2 с. л. сусамово олио
  • 180 г китайски спагети
  • щипка сол
  • 1 средно голям морков

Начин на приготвяне:

1. Нарежете месото на много тънки ивички, за да можете да го запържите много набързо. Нарежете на ивички и чушките, а лука на средно големи парченца (или ивички).

2. Преди да започнете да пържите месото, подсушете го с кухненска кърпа. Нагрейте сусамово олио в тиган и набързо запържете месото – за около 3 минути. Пържете на висока температура, като бъркате през цялото време, за да не загори. Когато е готово, извадете месото в чиния, оставете настрана и подправете със сол и черен пипер.

3. Сгответе спагетите и ги отцетеде от водата.

4. Загрейте олиото, в което сте пържили месото и запържете в него чушките, моркова и лука – за около 2 минути. Прибавете чесъна и джинджифила и запържете още минутка. Накрая прибавете месото и сварените спагети.

5. Добавете соевия сос и захарта. Бъркайте добре, докато котлона е все още на силна степен, за да могат спагетите да поемат аромата на месото и зеленчуците – около 2-3 минути.

6. Когато ястието е готово, сервирайте веднага, украсено с листенца магданоз.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта