Карфиол на пара със сметанов сос
Розички от карфиол със сметанова заливка.
Необходими продукти:
- 1 глава карфиол
- 200 мл сметана
- 1/2 ч.л. горчица по желание
- сол и бял пипер
- китка пресен копър
- 1-2 скилидки чесън по желание
- 80 г сирене по желание (кашкавал, гауда, ементал или синьо сирене)
Начин на приготвяне:
1. Разделете карфиола на розички, измийте ги добре и ги сложете да се готвят в уред за готвене на пара или в тенджера с вода, върху която сте поставили метална пеперуда с дупки за готвене на пара. Гответе 20 минути след завиране на водата, а ако искате по-хрупкав карфиол, можете да махнете на 15-тата минута след кипването.
2. През това време изсипете в касерола сметаната и подгрейте. Добавете горчица и намачкан чесън по желание, рендосано жълто или натрошено синьо сирене по избор и разбъркайте докато се разтвори. Махнете от огъня и добавете наситнения пресен копър.
3. Подредете карфиолените съцветия в чинии и залейте с топлия сос. Украсете с копър и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ